Top 5: De grofste overtredingen in de afgelopen 15 jaar

Soms lijken voetballers voor even te veranderen in beesten. Alsof het zwart wordt voor de ogen. Ze schoppen, slaan, bijten, knijpen en trekken aan haren (ja, echt). Door de jaren heen hadden heel wat voetballers opgepakt kunnen worden voor zware mishandeling. Dit zijn wat ons betreft de 5 grofste overtredingen. En dan gaat het niet per se om de impact, maar met name om de intentie.

1. Pepe
In het geval van Pepe lijken beesten soms even te veranderen in voetballers. De Portugese verdediger heeft al heel wat verschrikkelijke aanslagen op zijn naam staan, maar de ergste is zonder twijfel die op Getafe-speler Javier Casquero in 2009. Pepe heeft met een overtreding op de middenvelder een penalty veroorzaakt en weet zijn frustratie niet helemaal op de juiste manier te uiten. Terwijl Casquero nog op de grond ligt, schopt Pepe hem meerdere malen en als hij rood heeft gekregen, geeft hij een andere speler nog een vuistslag. Resultaat: 10 wedstrijden schorsing. Levenslang had ook niet gek geweest.

2. Roy Keane
Tussen 1993 en 2005 is Keane de beul (ja, ook wel meer dan dat) op het middenveld van Manchester United. Hij pakte regelmatig een rode kaart. Ook in 2001 tegen stadsgenoot City. Vier jaar eerder beschuldigde toenmalig Leeds United-speler Alf-Inge Håland Keane na een botsing ten onrechte van aanstellerij. De Ier is dat nog niet vergeten. Håland speelt inmiddels voor City en als er een geschikt moment is haalt Keane vol door. Spijt heeft hij nog altijd niet. In zijn biografie vertelt hij: “Ik wilde hem pijn doen, me over hem heen buigen en zeggen: ‘Pak aan, lul.’ Daar heb ik geen spijt van. Maar ik wilde hem niet blesseren.” Oké dan. Keane kreeg 5 wedstrijden schorsing en een boete van 150.000 pond.

3. Fransesco Totti
Normaal gesproken spreken we graag met respect over de Romeinse keizer, maar tijdens de finale van de Coppa Italia in 2010 laat Totti zich even gaan. De 19-jarige Balotelli lijkt drie spelers van Roma in de luren te leggen. Lijkt, want een van hen is Totti en die heeft nog een appeltje te schillen met de jonge spits van Inter. Hij zou Totti en de inwoners van Rome tijdens een eerder treffen flink hebben beledigd en dan heb je aan de eeuwige aanvoerder van Roma een verkeerde. Gevolg: Totti trapt Balotelli tegen het onderbeen alsof het een bal is die in de kruising moet. Het resultaat is rood en 4 wedstrijden brommen.

4. Marco Materazzi
Materazzi. Ook zo iemand waarvan je een uren durende compilatie kunt maken met grove overtredingen. Het is dan ook lastig kiezen welke we hier tonen, maar de misdaad op Benni McCarthy in 2005 tijdens een Champions Leaguewedstrijd tegen Porto is er zeker eentje voor de archieven. De wedstrijd is aanbeland in de blessuretijd en Benni loopt wat te pielen bij de cornervlag. Materazzi is er wel klaar mee en besluit zijn noppen in de kuit van de Zuid-Afrikaan te zetten. Ai. Materazzi krijgt slechts geel. Ongelooflijk.

5. Diego Costa
Wat ons betreft is Costa op dit moment de grootste klootzak van de Europese voetbalvelden. Hij schopt, staat op benen, bijt, stelt zich vreselijk aan, geeft elleboog na elleboog en slaat. Vaak komt hij ermee weg, soms krijgt hij geel, zelden moet hij met rood van het veld. Maar wij zien het wel hoor, Diego! En daarom krijg jij de oeuvreprijs.

Bonus: Vampier Suárez
Hij leerde niet na de eerste keer en ook niet na de tweede keer. Zou Luis Suárez na de derde keer eindelijk uitgegeten zijn?

Plaats een reactie